[ultimate_heading alignment=”left” main_heading_margin=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;” sub_heading_margin=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;”]

INFO KINDEREN

[/ultimate_heading]

[ultimate_heading alignment=”left” main_heading_margin=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;” sub_heading_margin=”margin-top:0px;margin-bottom:0px;”]

Waarom naar een kinderpsycholoog?

[/ultimate_heading]

Meestal kom je bij een psycholoog als het niet goed met je gaat. Je bent misschien bang, moe, maakt ruzie of je voelt je erg alleen. Het kan ook zo zijn dat je iets naars hebt meegemaakt, bijvoorbeeld je bent gepest of je hebt een eng ongeluk meegemaakt. Vaak ga je eerst naar de huisarts om jouw problemen te bespreken. Soms helpt de huisarts (of een ondersteuner GGZ) jou verder. Maar als de problemen wat groter zijn dan verwijst de huisarts je door naar een psycholoog.

Voor de meeste kinderen (en ook volwassenen) is naar een psycholoog gaan spannend. Want praten over problemen doet niemand graag. Toch heeft iedereen problemen,  soms groot en soms klein. Is je probleem even te groot dan kan zelfs het stoerste kind van school een keer hulp nodig hebben van een psycholoog. Een psycholoog kijkt samen met jou en belangrijke mensen in je leven, wat je kunt doen om je leven weer op de rit te krijgen. De meeste kinderen vinden het spannend om naar de psycholoog te gaan maar vaak is dat snel over. Vooral als je merkt dat dingen beter gaan.

Een psycholoog is iemand die geleerd heeft (om) mensen te helpen als ze verdrietig of boos of in de war zijn. Maar een psycholoog doet meer. Een psycholoog kan je ook helpen als het niet goed gaat op school omdat je moeite hebt met concentreren of omdat het voor jou lastig is om vrienden te maken. Kortom zo’n psycholoog is helemaal zo gek nog niet.